Studenterpræsterne på KU

Studenterpræsterne på KU arbejder for de studerende i København og er en del af folkekirkens arbejde blandt studerende. Vi dækker Søndre Campus, City Campus (CSS) og Nørre Campus. Præsterne er aflønnet af folkekirken og virker på universiteterne efter deres ønske og i samarbejde med institutionerne.

Vi hører til i midten af det folkekirkelige og mener, at der skal være plads til alle i kirken – også dem vi er uenige med. Det gælder også ved vores aktiviteter.

Studenterpræsterne på KU har i forskellige former eksisteret i mere end 50 år. Du kan læse mere i vores 50 års jubilæumsskrift fra 2016, som kan afhentes gratis hos præsterne eller hos vores PR-medarbejder.

Hvem er studenterpræsterne?

Studenterpræst Inger Lundager
STUDENTERPRÆST

Inger Lundager

Jeg er uddannet cand. teol. og ph.d. Derudover har jeg en efteruddannelse i ”sjælesorg”/den eksistentielle samtale. Tidligere har jeg været sognepræst ved en kirke i 10 år og derefter i uddannelsessystemet i 14 år som forsker og underviser ved universitetet og Læreruddannelsen. 

I 2014 søgte jeg min nuværende stilling som studenterpræst på KU. Heldigvis fik jeg den, for jeg vil gerne være i dialogen med andre mennesker om de eksistentielle spørgsmål, mennesker går og bakser med om kærlighed, død og liv, mening og meningsløshed, skyld og skam, angst og frygt, tro og tvivl. Og det er lige præcist, hvad jeg laver hver dag – både i de individuelle samtaler, samtalegrupper og i de arrangementer, vi studenterpræster laver sammen.

Studenterpræst Nicolai Halvorsen
STUDENTERPRÆST

Nicolai Halvorsen

Jeg er cand. teol. fra Københavns universitet i 1994 og har været studenterpræst på Nørre Campus siden 1999. 

Igennem flere år har jeg været interesseret i forholdet mellem naturvidenskab og teologi og har bl.a. afholdt kurser for præster om emnet. Kirkeligt er jeg liberal grundtvigianer og mener, at kirken skal være åben for alle og at der skal være en sammenhæng mellem kirken og samfundet. 

Desuden er jeg meget naturmenneske, aktiv ornitolog, lystfisker og svampesamler, men holder i det hele taget af at være i naturen.

Studenterpræst Camilla Just Aggersbjerg
STUDENTERPRÆST

Camilla Just Aggersbjerg

Jeg er uddannet teolog fra Aarhus Universitet. Efter endt uddannelse valgte jeg i første omgang at lave noget andet end at være præst, og i en længere årrække har jeg arbejdet i både privat og offentligt regi – begge steder med fokus på mennesker, bl.a. sygemeldte og ledige. Først i 2013 gik jeg præstevejen, og 2018 startede jeg som studenterpræst på KU.

Undervejs har jeg taget en 4-årig terapeutuddannelse som gestaltterapeut. Både personligt og professionelt er jeg optaget af eksistentielle spørgsmål: Hvem er vi mennesker, og hvad er det for nogle vilkår, vi lever vores liv under. Ligeledes optager det mig, hvordan kristendommen både har relevans for og formidles til moderne mennesker, herunder også unge studerende.

Når jeg har fri, holder jeg meget af at læse, være ude i naturen og tilbringe tid med familie og venner. Jeg er vist – sagt på moderne dansk – en skønsom blanding af introvert og ekstrovert. Jeg har i den grad brug for en daglig stille stund for mig selv men kan ikke leve uden godt, socialt samvær.

Kirke- og kulturmedarbejder
KIRKE- OG KULTURMEDARBEJDER

Jannik Lindegaard

Jeg er uddannet antropolog fra Københavns Universitet i 2015, ph.d. i 2020, og har været ansat hos studenterpræsterne på KU siden 2021, hvor jeg blandt andet står for kommunikation.

Med baggrund i antropologi og samfundsvidenskab har jeg gennem flere år været nysgerrig på de foranderlige forhold og grænser mellem kultur, videnskab og teknologi. Jeg er senere i stigende grad begyndt at interessere mig for forholdet mellem det sekulære og det religiøse, viden, tro, politik og økonomi.  

Desuden holder jeg meget af billedkunst, grafik og håndværk, som jeg også bruger til at lave samfundskritiske og satiriske billeder. Derudover læser jeg både fag- og skønlitteratur, som inspiration til mine billeder, og når jeg ikke læser bruger jeg tiden i familie og venners lag.

Bestyrelse

Vi har en bestyrelse bestående af studerende og studenterpræsterne, som tager sig af mere strukturelle spørgsmål vedrørende studenterpræsternes arbejde. Derudover samarbejder vi med forskellige personer og grupper på universitetet.

Er du studerende, og har du lyst til at være en del af bestyrelsen eller høre mere om vores arbejde, så kontakt bestyrelsens formand Morten Østergaard Hansen på formand@studenterpraesterne.dk

Valgt til bestyrelsen på generalforsamlingen 1. FEBRUAR 2022 er:

bestyrelsesformand

Morten Østergaard Hansen
Studerer Teologi på KU

Næstformand

Elisabeth Christensen
Studerer Medicin på KU

medlem og sekretær


Nicolai Halvorsen, Camilla Just Aggersbjerg og Inger Lundager er fødte medlemmer af bestyrelsen.

Gældende vedtægter

Læs mere om rammerne for vores arbejde i vores vedtægter.

Få besked om vores arrangementer

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer samtidig vores privatlivspolitik.