Arrangør

Studenterpræst Nicolai Halvorsen
Studenterpræst Nicolai Halvorsen
Telefon
28 75 70 94
E-mail
praest@sund.ku.dk

Adresse

Johannes på Torvet
Sankt Hans Torv 30, 2200 København

Dato

22 nov 2022
Er afholdt!

Tidspunkt

19:30 - 21:30

Samtaler om tro og hjerneforskning

Studenterpræst Nicolai Halvorsen arbejder sammen med hjerneforsker Troels W. Kjær på en bog om hjerneforskning og tro. I forlængelse af dette arbejde, holder Nicolai en samtalekreds om emnet  hjerneforskning, tro, religion.

Der vil være et kort oplæg hver gang om et mere specifikt emne og derefter vil der være samtale og diskussion om emnet.  Den foreløbige liste af emner til hver gang er: Hvad er tro og hvor kommer den fra?; bøn og meditation; kærlighed mellem kemi og religion;  barmhjertighed og altruisme, synd og det onde. Disse emner er foreløbige og kan ændre sig, evt. også hvis der er særlige deltagerinteresser- og ønsker.

Det vil ikke være nødvendigt at forberede sig, man skal blot være interesseret i emnet. For dem der ønsker det, vil der være henvisninger til litteratur og andet om emnet.

PRAKTISK INFORMATION —-

Tilmelding er påkrævet og man kan kun tilmelde sig hele forløbet, også selvom man ikke kan komme hver gang.

 

Troels W. Kjær er forfatter, hjerneforsker og speciallæge. Han er en af landets førende eksperter inden for hjernen og har specialiseret sig i forskning om, hvordan hjernen stimuleres i praksis, hvordan den kan måles og vejes og ikke mindst, hvordan den kan trænes skarp igennem øvelser, der styrker vores hukommelse, overblik og koncentrationsevne.

Få besked om vores arrangementer

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer samtidig vores privatlivspolitik.