Arrangør

Studenterpræst Inger Lundager
Studenterpræst Inger Lundager
Telefon
40 14 64 26
E-mail
ilk@km.dk

Adresse

Hans Tausens Kirke
Halfdansgade 6, 2300 København S

Dato

07 nov 2023
Er afholdt!

Tidspunkt

19:30 - 21:30

Verdens vigtigste bog – Kristian Leth om Bibelen

FOREDRAG VED FORFATTER OG MUSIKER KRISTIAN LETH

Hvorfor er bibelen verdens vigtigste bog? Og hvordan påvirker den os alle sammen, vores dagligdag, omgivelser og forståelse af os selv i verden? På en udogmatisk og respektfuld måde udfordrer Kristian Leth i dette foredrag både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den årtusinder gamle samling af tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

Alt fra missioneren og fundamentalisme til universalisme og – ja – selv ateisme ser Kristian Leth som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i bibelen. Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår, hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man bibelen og kristendommen i en større, menneskelig kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen efter at bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før?

Kristian Leth er aktuel med podcastet ”Bibelen Leth fortalt” på P1 (alle afsnit kan høres på: DR LYD). Men hans talent peger i mange retninger. Mest af alt er han musiker og forfatter og har udgivet 16 plader og 10 bøger. Derudover har han produceret et utal af radioprogrammer, podcasts, TV-programmer, skrevet operaer, artikler, produceret og komponeret hits for bl.a. Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl, Coco O.

—- Praktisk information:

Arrangementet kræver ingen tilmelding og foregår i Hans Tausens kirke, Halfdansgade 6.

Få besked om vores arrangementer

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer samtidig vores privatlivspolitik.