Arrangør

Studenterpræst Nicolai Halvorsen
Studenterpræst Nicolai Halvorsen
Telefon
28 75 70 94
E-mail
praest@sund.ku.dk

Adresse

Sjælør Station
Carl Jacobsens Vej

Dato

04 maj 2024
Er afholdt!

Tidspunkt

8:00 - 17:00

Filosofisk Fugle- og botaniktur med bus til Bjergene og Eskebjerg Vesterlyng I Odsherred

VED LEKTOR CLAUS EMMECHE, LEKTOR FLEMMING EKELUND OG STUDENTERPRÆST NICOLAI HALVORSEN

Forårets bustur går denne gang til de fredede områder Bjergene/Vejrhøj og Eskebjerg Vesterlyng I Vestsjælland.

Bjergene er et kuperet område omkring Vejrhøj, ud mod Nekselø bugt og  ikke langt fra Dragsholm slot. Området er mest overdrev med en meget varieret og speciel flora. Mod syd findes tangen Sanddobberne, en revledannelse med en lagune indenfor. Der er også et varieret dyre- og ikke mindst fugleliv.

Eskebjerg Vesterlyng ligger syd for Havnsø og er et meget specielt område på Sjælland. Det er hævet havbund og ret fladt. Det huser Sjællands største hede, men der er også områder med eng, overdrev og rigkær. Det regnes for at være Vestsjællands bedste botaniske lokalitet. Her findes flere orkide-arter, og man kan være heldig at finde smalbladet hareøre. Der er også et meget fint dyre-og fugleliv. Man kan bl.a. være heldig at se både den almindelige bynkefugl og den sortstrubede bynkefugl i området.

Der vil være kyndig vejledning undervejs fra biolog lektor Flemming Ekelund. Lektor Claus Emmeche vil igangsætte den filosofiske samtale og undren. Studenterpræst Nicolai Halvorsen vil komme med en opbyggelig tale efter frokosten.

Turen er afholdes altid i god ånd, med fokus på samtale og fællesskab. Husk at tage mad og drikke med, godt fodtøj og påklædning efter forholdene. Vil man se fugle er det en god ide at medbringe en kikkert. Vil man studere planter kan en lup være nyttig.

 

—- Praktisk information:

Tilmelding via formular.

Turen arrangeres i samarbejde med “Laboratoriet for Naturfilosofi” under Institut for Naturfagenes Didaktik.
Det er gratis at deltage, og primært for studerende ved universiteter og højere læreanstalter. Der er et begrænset antal pladser og det er først til mølle.

 Lørdag den 4. Maj kl. 8.00 – 17.00. Vi mødes på Sjælør Station.

 

Fuldt booket!

Venteliste

Antal på venteliste: 2

Få besked om vores arrangementer

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer samtidig vores privatlivspolitik.