Arrangør

Studenterpræst Nicolai Halvorsen
Studenterpræst Nicolai Halvorsen
Telefon
28 75 70 94
E-mail
praest@sund.ku.dk

Adresse

Johannes på Torvet
Sankt Hans Torv 30, 2200 København

Dato

30 apr 2024
Er afholdt!

Tidspunkt

18:30 - 21:00

Bordsamtaler – Spiritualitet, bæredygtighed og forbrug

VED STUDENTERPRÆST NICOLAI HALVORSEN

Der er en stor interesse for spiritualitet og åndelighed I nutiden. I gennem mange år er meditation, yoga og mindfulness blevet almindeligt udbredt. For nogle er det en slags  gymnastik, for andre har det også en åndelig dimension. En del af den spirituelle bølge har handlet om selvudvikling og personlig vækst, men flere er blevet interesseret i de mere åndelige aspekter. Indenfor kirken har der også været fornyet interesse for det spirituelle: pilgrimsvandringer, meditationsgudstjenester med mere.

I  de senere år er klima og bæredygtighed blevet meget store samfundsmæssige temaer, som også har kaldt på ændret adfærd og hvor der også ses en fornyet interesse i det man kunne kalde natur-spiritualitet.

Samtidig leve de fleste af os i et forbrugssamfund, hvor vækst og forbrug fungerer som  motoren I den samfundsmæssige udvikling. Der synes at være et modsætningsforhold mellem individuel  brug af spirituelle praksisser som tilpasning til arbejdsmarkedets krav om vækst og forbrug på den ene side og  natur-spiritualitet og andre former for åndelighed, der ikke er vækstorienterede og som går imod forbrug.

Vi vil I dette forårs bordsamtaler se på disse dobbelte strømninger og hvordan de forholder de sig til hinanden.

Information om tema ved hver enkelte ‘Bordsamtale’ følger…

—- Praktisk information:

Tilmelding til studenterpræst Nicolai Halvorsen på praest@sund.ku.dk
Husk at skrive din studieretning og telefonnummer.

Bordsamtaler er samtaler over aftensmad.  Vi begynder kl. 18.30 med et kort oplæg ved en inviteret person. Det varer 15-20 minutter og skal igangsætte samtalen. Så vil der blive serveret noget mad og så spiser vi samtidigt med at vi samtaler om aftenens emne. Der vil være mulighed for at spørge oplægsholderen, få uddybet emnet og komme med egne overvejelser.  Men formålet er at vi har et socialt fællesskab om måltidet, vi hygger os og vi bliver klogere på emnet.  Man er meget velkommen til at melde sig til et madhold. Hvis der er særlige præferencer og allergier mht. mad, så skriv til Nicolai på praest@sund.ku.dk

Tirsdage d. 5. & 12. marts, 2., 16. & 30. april kl. 18.30.
Bordsamtaler foregår på Skt. Johannes på Torvet. Skt. Hans Torv 30, 2200 Kbh. N

Fuldt booket!

Venteliste

Antal på venteliste: 1

Få besked om vores arrangementer

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer samtidig vores privatlivspolitik.