Studenterpræst Inger Lundager

Arrangør

Studenterpræst Inger Lundager
Telefon
40 14 64 26
E-mail
ilk@km.dk

Adresse

Hans Tausens Kirke
Halfdansgade 6, 2300 København S

Dato

28 okt 2021
Er afholdt!

Tidspunkt

19:30 - 21:30

Angstens formforvandlinger

ved ph.d. i nordisk litteratur Markus Floris Christensen

Angst er en fundamental grundfølelse i den menneskelige tilværelse, der er blevet erfaret og fortolket på vidt forskellige måder gennem historien. I nutidens samfund betragtes angst i altovervejende grad som en mental sygdom og et samfundsmæssigt sundhedsproblem, der skal ryddes af vejen. Men angst er iflg. Markus Floris Christensen mere end en biomedicinsk psykisk lidelse, mennesker skal kureres for. Den er også en kilde til litterær skabelse, et gådefuldt fænomen, der er blevet erfaret, fortolket og forvandlet til litterær form gennem hele litteraturhistorien: fra oldtidens Gilgamesh til samtidens Knausgård.

Markus Floris Christensen vil diskutere nutidens herskende opfattelse af angst ud fra et æstetisk og filosofisk perspektiv, så vi kan overleve angsten med angsten i behold – og som Inger Christensen skriver – lære at gå ind under angsten, som man går ind under bruseren.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding herunder. På grund af pladsbegrænsning er foredraget forbeholdt studerende.

Få besked om vores arrangementer

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer samtidig vores privatlivspolitik.