Natur

NATUR

Tirsdag 3. marts kl. 14.30

Tirsdag 17. marts kl. 14.30 - AFLYST

Tirsdag 31. marts kl. 14.30 - AFLYST

Tirsdag 14. april kl. 14.30 - AFLYST

Tirsdag 28. april kl. 14.30 - AFLYST

Tirsdag 12. maj kl. 14.30 - AFLYST

Den korte gåtur

ved Nicolai Halvorsen og Pusterummet på SUND

Det er blevet populært at gå. Mange tager på Caminoen - men mindre kan også være godt. Studenterpræst Nicolai Halvorsen inviterer på en række korte gåture i København på en times tid, hvor man kan røre sig og slappe af i hovedet. Forhåbentlig i en god stemning, sammen med andre studerende.


Gåturen vil være en vekslen mellem perioder, hvor der vandres i stilhed og perioder, hvor vi går og taler sammen to og to. Både stilheden og vandringen i par vil indeholde spørgsmål eller opgaver, som vi fokuserer på undervejs. Det vil være helt enkle ting, som alle kan være med til.


Formålet er at få fjernet tankerne fra den almindelige tankestrøm og hverdagens problemer, for at skabe ro og opmærksomhed.  

Mødested: Hovedindgangen til Panumtårnet, Blegdamsvej 3  GRATIS ADGANG

Onsdag 6. maj kl. 16-17.30 - AFLYST

Onsdag 13. maj kl. 16-17.30 - AFLYST

Onsdag 20. maj kl. 16-17.30 - AFLYST

Gåtur med filosofferne

med Inger Lundager

Det er godt at gå. Det mente i al fald en del af de kendte filosoffer – lige fra Rousseau til nulevende Frédéric Gros. Vi vil tage arven op fra dem på 2 gåture. Hvad var det, der var så særligt for dem ved det at gå? Hvad sker der med ens tanker og opmærksomhed, når man går?


Gåturene er tænkt som en afstressende pause fra studielivet. Enhver studerende, der kan gå, kan deltage og er velkommen.

Mødested: Hovedindgangen til Panumtårnet, Blegdamsvej 3  GRATIS ADGANG

Tilmeld dig gerne på ilk@km.dk

Lørdag 18. april kl. 10

AFLYST - Filosofisk fugle- og botaniktur

ved lektor Claus Emmeche, lektor Flemming Ekelund og Nicolai Halvorsen

Tag med på forårets filosofiske fugle- og botaniktur. I dette forår går turen til strandengene syd for Kongelunden på Amager. Området er kendt for et meget varieret fugleliv og spændende botanik. Undervejs vil vi filosofere over et spørgsmål eller tema, der stilles ved turens begyndelse. Ved frokosten, hvor vi spiser vores medbragte madpakker, vil der blive samlet op på filosofien og studenterpræsten vil holde sin opbyggelige tale. Der vil være kyndig vejledning undervejs fra biolog lektor Flemming Ekelund. Lektor Claus Emmeche vil igangsætte den filosofiske samtale og undren.


Turen er afholdes altid i god ånd, med fokus på samtale og fællesskab. Husk at tage mad og drikke med, godt fodtøj og påklædning efter forholdene. Vil man se fugle, er det en god ide at medbringe en kikkert. Vil man studere planter, kan en lup være nyttig.


Turen arrangeres i samarbejde med Laboratoriet for Naturfilosofi under Institut for Naturfagenes Didaktik.

Lørdag 2. maj kl. 12.30-18.00

AFLYST - Teologisk fisketur

med Nicolai Halvorsen

Studenterpræsten inviterer vanen tro på fisketur på Øresund med M/S Øby. Tag med og fang fisk til aftensmaden. Der vil især være mulighed for at fange torsk, men måske også hornfisk, sild og andre arter. Alle kan være med og selvom vi ikke kan love fangstgaranti, så plejer de fleste at fange noget. Nybegyndere kan få råd og vejledning om bord. Undervejs vil der være samling i kabyssen, hvor et teologisk spørgsmål vil blive drøftet.

 

Husk at tjek vejrudsigten og tage varmt, vind og vandtæt tøj med. Det kan være en del koldere ude på Øresund end inde i byen. Det er også en rigtig god ide at medbringe en dolk eller fileteringskniv, så man kan rense sin fangst.

 

Kontakt studenterpræsten for vejledning om grej eller se denne instruktive video http://www.altomfiskeri.dk/archives/5268


Ved tilmelding bedes angive om du skal leje fiskegrej. Det koster 100 kr.

Vær opmærksom på, at du kun lejer stang, hjul med line og en pirk. Hvis du mister pirker må du købe en ny og det gælder også, hvis du har brug for et forfang til f.eks. hornfisk. Pirke og forfang mv. kan købes om bord.

Mødested: Kalkbrænderihavnen, Lautrupskaj - M/S Øby    GRATIS ADGANG

Tilmelding er nødvendig til praest@sund.ku.dk senest 28. april

Studenterpræsterne på KU

Halfdansgade 6

2300 København S

Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere
Godkend