Foredrag

FOREDRAG

Onsdag 30. september kl. 16

Litteratur der smitter

ved lektor Erik Skyum-Nielsen

Erik Skyum-Nielsen sætter litterært fokus på epidemier i almindelighed og pest i særdeleshed.


Vi begynder i 1348 med pesten i Firenze, som i Boccaccios Dekameron får ti unge mennesker til at drage uden for byen og fortælle hinanden 100 historier, og vi slutter hos Hanne-Vibeke Holst, der med Som pesten i 2017 forudsagde meget af det, som faktisk kom til at ske under coronakrisen i 2020.


Mellem disse to nedslag foretages en række andre spændende romannedslag, bl.a. hos Albert Camus og Ib Michael.


Deltagerne vil få spændende lytteoplevelser og vil bagefter kunne gå hjem med en dejlig huskeliste med forslag til videre læsning.


Erik Skyum-Nielsen er mag. art. i nordisk litteratur ved Københavns Universitet og i dag ansat som lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab samme sted. Han er desuden litteraturanmelder ved dagbladet Information.

Torsdag 5. november kl. 16

AFLYST - Mellem frygt og håb

ved journalist Bjørg Tulinius & kulturredaktør Michael Bach Henriksen

Lige nu kan det måske være svært at huske, men før coronakrisen var verden altså også udfordret og udfordrende. Hvor alarmerende klimaforandringer og eskalerende globale konflikter fylder på det ydre plan, hører stress, angst og følelsen af ikke at kunne leve op til mantraerne om evig selvudvikling og optimering til på det indre plan. Mens vi hører meget om identitetspolitik, forsvinder de store fællesskaber og står derfor mest som længsler i moderniteten.


Hvor er håbet henne i et sådant scenarie? Giver det overhovedet mening at tale om håb?


Ja, lyder svaret fra 18 internationalt førende forfattere og tænkere, som journalist Bjørg Tulinius og kulturredaktør Michael Bach Henriksen har talt med i forbindelse med deres bog: ”Mellem frygt og håb”. Denne aften vil forfatterne blandt andet fortælle om, hvad det er, vi overser, hvis vi kun ser og taler om frygten, der selvfølgelig kan være reel nok - for der findes en ”modstandstænkning”, der tilbyder os andre fortællinger om verden og os selv.

KUB Søndre Campus, Karen Blixens Vej 7  GRATIS ADGANG


På grund af den nuværende corona-situation aflyses vores foredrag

Vi håber på at kunne afholde det senere

Studenterpræsterne på KU

Halfdansgade 6

2300 København S

Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere
Godkend