Om os

Vores aktiviter er for dig som studerende

 

Vi har forskellige tilbud til studerende på videregående uddannelser i København – lidt for enhver smag. Der er filosofiske ture i naturen for de friske – eller dem der trænger til at blive frisket lidt op. Der er højskolesangaften for de sangglade – og dem, der savner ’ånden’ fra deres højskoletid. Der er forfatterforedrag – dette semester om emnerne identitet og sorg - for de nysgerrige, der gerne vil blive klogere.


Som tilbagevendende faste arrangementer er der mindful morgener for dig, der søger ro i sindet, fyraftensgudstjenester for dig, der gerne vil have et lille pusterum – måske på vejen hjem fra uni., gåture rundt om søerne for dig, der hellere vil ud at røre dig, - og eksistenssamtaler for dig, der gerne vil have dialogen med andre om livets store spørgsmål.


Og til allersidst er der Evensong en decemberaften i kirken for dig, der holder af adventstiden og gerne vil synge, og lytte til ord, musik og korsang.

FÅ EN SAMTALE MED EN STUDENTERPRÆST

Tal med os

 

Universitetsstudiet er presset og der er ikke meget plads til kriser, forstyrrelser og modgang, selvom alle rammes af dem ind imellem. Men det er vigtigt at give plads og opmærksomhed til kriserne, for det er ofte gennem dem, man dannes og modnes og lærer sig selv at kende. En af de vigtigste opgaver for os studenterpræster er at tilbyde

personlige samtaler for studerende på

videregående uddannelser.


Vi er der for at lytte til dig, hjælpe dig med at få klarhed over dine problemer og dine

handlemuligheder. Og også med at udholde og at leve med det, som gør ondt, men som man ikke kan ændre på. Vi missionerer ikke. Vi har fokus på det, du kommer med. Vi tager udgangspunkt i din situation og respekterer dit ståsted. Hvis du

spørger, fortæller vi også gerne om vores eget ståsted.


Alle studerende på de campus, som vi dækker, kan få en samtale – uanset medlemskab af folkekirken, tro eller ikke-tro. Som præster har vi udvidet tavshedspligt.

Sorggruppe for studerende - for dig som har mistet

 

I sorggruppen mødes du med andre, der har mistet og som måske stiller nogle af de samme spørgsmål som dig: Hvem er jeg nu? Hvordan genoptager jeg studiet og hverdagen? Vender glæden nogensinde tilbage? Er der overhovedet en mening med det hele? Sorggruppen er ikke et sted, hvor din sorg går væk men et sted, hvor du kan dele dine tanker, følelser og erfaringer, og hvor det er tilladt at sørge. Vi lægger vægt på, at sorggruppen er et trygt og omsorgsfuldt sted at være.


Inden sorggruppen begynder, vil hver deltager blive inviteret til en kort samtale med en af os, således at vi sammen kan vurdere, om sorggruppen er det rette sted for dig. Mødedatoer meldes ud, når gruppen er etableret med min. 4 og max. 10 studerende.


Tænker du at sorggruppen kunne være noget for dig, så tag kontakt til studenterpræst Camilla Just Aggersbjerg eller Inger Lundager.


Studenterpræsterne på KU

Halfdansgade 6

2300 København S

Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere
Godkend