Natur

NATUR

Tirsdag 24. september kl. 16.30

Det er blevet populært at gå. Mange tager på Caminoen - men mindre kan også være godt. Studenterpræst Nicolai Halvorsen inviterer på en række korte gåture i København på en times tid, hvor man kan røre sig og slappe af i hovedet. Forhåbentlig i en god stemning, sammen med andre studerende.


Gåturen vil være en vekslen mellem perioder, hvor der vandres i stilhed og perioder, hvor vi går og taler sammen to og to. Både stilheden og vandringen i par vil indeholde spørgsmål eller opgaver, som vi fokuserer på undervejs. Det vil være helt enkle ting, som alle kan være med til.


Formålet er at få fjernet tankerne fra den almindelige tankestrøm og hverdagens problemer, for at skabe ro og opmærksomhed.  

Mødested: Hovedindgangen til Panumtårnet, Blegdamsvej 3  GRATIS ADGANG

Den korte gåtur

ved Nicolai Halvorsen og Pusterummet på SUND

Tirsdag 8. oktober kl. 16.30

Tirsdag 22. oktober kl. 16.30

Tirsdag 5. november kl. 16.30

Tirsdag 19. november kl. 16.30

Tirsdag 3. december kl. 16.30

Lørdag 28. september kl. 10.00

Filosofisk svampetur

ved lektor Claus Emmeche, lektor Flemming Ekelund og Nicolai Halvorsen

De fleste kender en champignon, og de fleste ved at der findes andre svampe. Men få kender til den store forunderlige verden som svampene bebor. Nogle undrer sig måske over, hvorfor man ikke kan dyrke Karl Johan eller kantareller?


Få svar på dette på den filosofiske svampetur, hvor vi samler svampe til at spise og ser på forunderlige svampe. Der vil være kyndig vejledning undervejs fra lektor og svampespecialist Flemming Ekelund. Lektor Claus Emmeche vil igangsætte den filosofiske samtale og undren.


Turen er afholdes altid i god ånd, med fokus på samtale og fællesskab. Der spises medbragt frokost undervejs på et passende sted i skoven og efter frokosten holder studenterpræsten en opbyggelig tale. Husk at tage mad og drikke med, godt fodtøj og påklædning efter forholdene. Hvis man vil samle svampe er det praktisk med en lille kniv, en lille børste eller pensel med halvstive børster og en kurv.


Arrangeret i samarbejde med Center for Naturfilosofi og Videnskabsstudier på Det Naturvidenskabelige Fakultet, KU.

Mødested: Kagerup station  GRATIS ADGANG

Tilmelding til praest@sund.ku.dk

Lørdag 2. november kl. 10.20

Filosofisk mostur

ved lektor Claus Emmeche, lektor Flemming Ekelund og Nicolai Halvorsen

Mange lægger ofte ikke mærke til mos, men alle har set mos. Mossernes forunderlige verden kræver nærsyn og særsyn og derfor er det en god ide at medbringe en lup, hvis man gerne rigtig vil studere mosserne. Også på denne tur vil vi filosofere på turen, måske med udgangspunkt i de meget små forskelle. Vi har på denne tur fornøjelsen af at have biolog og lektor Flemming Ekelund med, som også er meget kyndig i mos, hvilket han vil introducere os til.


Bøllemosen som vi skal rundt omkring og ud i, er en meget spændende biotop, som foruden mos fremviser et meget interessant plante- og dyreliv. Vi spiser frokost undervejs og der vil være en opbyggelig tale fra studenterpræsten. Husk mad og drikke, godt fodtøj og påklædning efter forholdene.


Arrangeret i samarbejde med Center for Naturfilosofi og Videnskabsstudier på Det Naturvidenskabelige Fakultet, KU.

Mødested: Tisvildeleje st.  GRATIS ADGANG

Tilmelding til praest@sund.ku.dk

Studenterpræsterne på KU

Halfdansgade 6

2300 København S

Med besøget på vores hjemmeside accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere
Godkend